Поштовани суграђани, трудили смо се да вас, на нашој фб страници Букуља Аранђеловац, сајту www.jkpbukulja.rs и преко аранђеловачких медијских кућа, информишемо о свим актуелним дешавањима ЈКП-а, квалитету воде из градског водовода, о кваровима на водоводној мрежи, али и о начинаима на које можете стећи олакшице приликом плаћања комуналних рачуна.

Захваљујемо се свим суграђанима који редовно измирују своје обавезе према ЈКП-у, јер на тај начин, осим што стичу право на значајан попуст, омогућавају и нама да обављамо свој посао, испоручујемо воду за пиће доброг квалитета и набавимо неко ново средство за рад чиме би се наш рад и услуге које вам пружамо још више унапредиле. За вас издвојили смо, на једном месту, дешавања која су обележила јануар 2021.године за ЈКП „Букуља“ Аранђеловац:

 • На самом почетку године РЈ водовод и канализација, до 5. јануара, урадила је хитну реконсрукцију водоводне мреже у делу улице Војводе Степе. 
 • РЈ Нискоградња је, поред редовних обавеза које свакодневно обавља, очистила једну дивљу депонију у Шумадијској улици, а након тога одвезла шут и вишак земљишта како тај простор више не би био ружно и непријатно место за становнике поменуте улице.
 • На основу одлуке руководства ЈКП, уз сагласност Надзорног одбора и подршку локалне самоуправе, омогућена је нова олакшица за угоститеље општине Аранђеловац који су до 20. јануара предали Захтев за одобрење, а која се односи на стопирање услуге чистоће и умањење утрошене цене воде за 50% од актуелне цене воде за правна лица, у периоду од три месеца уз могућност продужења договора.
 • Зимска служба ЈКП „Букуља“ радила је пуним капацитетом свакодневно двадесетчетири часа, са по пет екипа на терену у свакој смени, од 8. јануара до 28. јануара на чишћењу и посипању коловоза центра града и насеља у граду, које му је поверено на бригу. До краја зимске сезоне служба ће бити у приправности.
 • Средином јануара покренута је и акција искључења нелегалних прикључака, тј потрошача који су се самостално прикључили на водоводну мрежу и при томе учинили озбиљно кривично дело крађе воде и могућност угрожавања целокупног водоводног система општине Аранђеловац.
 • Захваљујући локалној самоуправи ЈКП „Букуља“ постала је опремљенија за још једну радну машину(скип) који је прешао у наше власништво, а који је у самом старту био ангажован за рад Зимске службе, а на даље биће од велике помоћи за све потребне земљане радове чиме ће унапредити послове РЈ водовода и осталих служби по потреби.
 • Пред крај јануара ЈКП „Букуља“ купила је нови камион путар GAZ GAZELLE NEX који је био неопходан за рад запослених на терену.
 • Извршена је замена регулатора нивоа воде у резервоару „Томића коса“ из кога се снабдевају потрошачи Чегарске улице и део села Бања: Забрежје и Обрадово брдо, а купљене су и две нове пумпе за резервоар „Водица“, са кога се снабдевају потрошачи Бања-Рупник и Мариновац, при чему је једна одмах стављена у функција, а друга ће служити као замена у случају квара постављене пумпе. Све ово омогућиће редовност у снабдевању водом поменутих потрошача. 
 • И за крај јануара, поред редовних обавеза које свакодневно обављају, запослени РЈ Механизације искористили су један леп дан да поправе клупе на аутобуском стајалишту у близини школе. И ако овакве врсте интервенција нису у надлежности ЈКП-а, наши запослени су одлучили да снирају овај проблем, како би допринели квалитету путовања ученика основних и средњих школа које ово стајалиште користе свакодневно.

У току јануара на Постројење за пречишћавање воде стизала је вода само са Букуљског језера. Гарашко језеро је допуњавано, према могућностима, водом са реке Качер од 10.11.2020. године у континуитету. У фабрици воде у току јануара 2021.године анализиран је 691 узорак воде, према устаљеној динамици:

 1. Физичко-хемијски параметри су рађени на 575 узорака воде у систему процеса прераде(од сирове до краја процеса пречишћавања) и из градске мреже.
 2. Микробиолошко испитивање је вршено на 117 узорака.

Институт за јавно здравље Крагујевац је за нас урадио 64 узорка воде у току месеца. Сви параметри су у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.

РЈ водовод и канализација извршила је 109 интервенција:

 • одржавање водовода и услуге: 46 интервенције,
 • реконструкција водовода: 2 интервенције,
 • одржавање канализације: 61 интервенција.

Склопљено је 29 репрограма за отплату дуга на рате.

РЈ Чистоћа и јавна хигијена радили су на изношењу смећа и одржавању јавних површина свакога дана у месецу и у свим временским условима. Без обзира на техничке проблеме, који су се дешавали, давали су све од себе да сви рејони буду урађени у предвиђеном року и према Плану одвожења смећа.

 

ЈКП „Букуља“ увек уз своје суграђане.