Као друштвено одговорно предузеће ЈКП „Букуља“ Аранђеловац организује и едукативне еколошке радионице у школама и вртићима у циљу ширења еколошке свести најмлађим становницима града Аранђеловца о важности заштите воде за пиће и заштити животне средине.

Једну такву еколошку интерактивну радионицу реализовали смо данас у предшколској установи „Дуга“. Са малишанима узраста 5 и 6 година разговарали смо на који начин се чува природа и колико је важно да водимо рачуна где се одлажу папирићи од слаткиша и колико је природи потребно времена да те кесице и папириће, уколико се баце ван канти, разгради.

Малишани су већ пуно тога о чувању природе знали и активно су учествовали у разговору, а колегиница Снежана Косановић, инг.тех која ради у фабрици воде, објаснила им је и показала на који начин се испитује и пречишћава вода за пиће у фабрици воде коју пијемо са наших чесми.

У реализацији еколошке радионице учествовали су и студенти Високе школе струковних студија, одсек Менаџери у туризму, који су за малишане овом приликом извели еколошку представу: „Чувајмо природу, чувајмо воду“.

Као подсетник на наше дружење, малишани из вртића „Дуга“ добили су на поклон блокчиће и хемијске оловке са логом ЈКП „Букуља“ Аранђеловац.