Да би ЈКП могло да извршава све обавезе које су му поверене од оснивача веома је важан степен наплате рачуна за комуналне услуге које испостављамо нашим клијентима. У последњих неколико месеци наплате је већа за 100%, што значи да се наплаћују заостала дуговања. ЈКП „Букуља“ је за своје клијенте омогућила низ повољности како би омогућила бољу сарадњу на опште задовољство. Једна од њих су попусти на редовност који могу сви потрошачи стећи измирењем својих обавеза према ЈКП у текућем месецу и при томе физичка лица могу остварити попуст од 10% на наредни рачун исплатом обавеза до последњег дана у месецу, а правна лица могу стећи попуст од 5% исплатом дуга по рачуну до 14-тог дана у текзћем месецу.

Поред ових значајних попуста омогућени су специјални попусти на рачуне за воду и комуналне услуге за посебне категорије грађана: 

  • 50% попуста на воду и комуналне услуге могу стећи породице са три и више малолетне деце до пунолетства најмлађег детета и 
  • социјално угрожени случајеви уз потврду Центра за социјални рад:

           а) умањење рачуна за 5м3 воде и ослобођење од услуге изношења смећа,

           б) умањење рачуна за 2,5м3 воде и 50% попуста на услугу изношења смећа.

За клијенте који су имали застој у плаћању рачуна, што је проузроковало њихово велико дуговање према ЈКП, омогућили смо могућност склапања репрограма за отплату заосталог дуговања.

Овом приликом позивамо све грађане који су добили упозорење пред утужење, а и оне који још увек нису а имају велико дуговање према ЈКП да дођу у управну зграду ЈКП „Букуља“ у канцеларију бр.7 код референта по утужним предметима, како би склопили договор око отплате дуга на рате.

У претходним годинама број склопљених репрограма био је доста већи:

  • у 2018. години склопљено је 677 репрограма,
  • у 2019. години склопљено је 631 реперограм, а у
  • 2020. години до сада склопљено је 334 репрограма за заостала дуговања што је показатељ да су наши клијенти постали много савеснији у измирењу својих обавеза за воду и комуналне услуге.

Поштовани купци, тренутна ситуација у земљи и свету је веома компликована, али морамо бити одговорни једни према другима, због чега вас молимо да наставите и у овим тешким околностима да уредно плаћате своје обавезе према ЈКП, јер редовним измирењем својих обавеза осим што стичете право на значајне попусте омогућавате и нама да обављамо своје делатност и испоручујемо воду високог квалитета. Такође, подсећамо све купце да стање на својим рачунима могу проверити и електронским путем на www.mojiracuni.com, а уплате се могу извршити на нашој инкасо благајни(без плаћања провизије), електронским путем, на шалтерима поште и у мењачницама.

Захваљујемо се свим клијентима на сарадњи!