У суботу, 3. јуна 2023. године, ЈКП „Букуља“ заједно са партнерима компанијом „Књаз Милош“ доо и „Секопак“ доо, као и уз подршку великог броја удружења и организација, је успешно организовало радну акцију чишћења приобаља акумулације Гараши. Без обзира на променљиве временске прилике, грађани су се масовно одазвали, поставши део ове изванредне иницијативе.

Ова традиционална акција чишћења приобаља акумулације Гараши већ се организује трећу годину заредом. Међутим, ове године се посебно истакла јер је била усклађена с постигнутим еколошким циљем на рецикломату. Учесници су пажљиво разврставали рециклажни отпад од осталог , чиме су омогућили даље усмеравање рециклабилних материјала у рециклажни центар. Ова иновација је допринела још већем степену очувања животне средине и смањењу негативног утицаја наших активности.

Осим што је акција чишћења приобаља била успешна и еколошки усмерена, представљала је и емотивни опроштајни поздрав од наше драге Бојане Станковић, која је увек била неизоставан члан организационог тима за еколошке акције, пружајући неизмерну подршку. У знак поштовања и захвалности за њен несебичан допринос, пре почетка акције сви присутни су јој одали почаст минутом ћутања.

Ова изванредна акција чишћења приобаља акумулације Гараши још једном је показала да заједничким напорима можемо постићи изванредне резултате у заштити наше природе. Иницијативе попут ове нас подсећају да свако од нас има улогу у очувању околине и стварању боље будућности за све.