ЈКП "Букуља" Аранђеловац у недељу 8.маја 2022.године успешно је организовала још једну еколошку акцију. Овог пута чишћена је планина Букуља, прилазни путеви од подножја ка врху.Поред запослених из комуналног предузећа акцији су се придружила и удружења, али и организације.

За све ученике биле су обезбеђене рукавице, ПапирПласт донирао је џакове, ТП Звезда доо донирала је штапове за прикупљање смећа, компанија Књаз Милош доо обезбедила је освежење за учеснике, а СРЦ Шумадија припремила је храну за учеснике.

Сви људи добре воље који су били у могућности да се придруже окупили су се по договору у 9,00 часова код ресторана Качара где су формиране и распоређене на више страна наше планине како би се прикупило што више смећа, које су за собом оставили несавесни посетиоци. По завршетку акције сви учесници су се окупили на брани акумулације Букуља и уз лепо дружење и ручак провели још неко време у природи.

Хвала свим учесницима акције који су својим учешћем дали допринос заштити природе од загађења и помогли да ширимо свест о колективној култури одлагања смећа и заштити животне средине.

 ЈКП „Букуља“ Аранђеловац, у сарадњи са пријатељима, организује еколошку акцију чишћења планине Букуља. Акција је планирана да се одржи у недељу 8.маја 2022.године у 9,00 часова код ресторана Качара.

Пријатељи акције су:

  • Ловачко Удружење Букуља- Аранђеловац,
  • Удружење риболоваца,
  • Удружење угоститеља Аранђеловац,
  • АТВ квад Букуља Аранђеловац,
  • Коњички клуб Аранђеловац,
  • Фонд за заштиту животне средине Општине Аранђеловац,
  • СРЦ Шумадија, 
  • Компанија Књаз Милош д.о.о.

Запослени ЈКП „Букуља“ Аранђеловац у РЈ Чистоћа претходних дана радили су на сређивању Старог здања. У наредном периоду очекује се посета надлежног Министарства ради даљег уређења нашег симбола града.

Наши запослени, као и до сада, увек ће се трудити да помогну граду и суграђанима. Поштоваћемо све људе и удружења која желе да сарађују да Аранђеловац направи бољим местом за живот.

Приликом радова увек може доћи до неке ненамерне грешке коју неко може погрешно протумачити. Жао нам је што појединци увек нађу простор да омаловаже рад наших колега, али то више говори о њима и њиховим именима.

ЈКП „Букуља“ Аранђеловац ће и убудуће увек радити у корист града и својих суграђана.

Током предстојећих празника ЈКП „Букуља“ Аранђеловац радиће са умањеним обимом посла:

  • Благајна у управној згради у петак 22.априла, суботу, недељу и понедељак 25.04.2022. године неће радити.
  • РЈ Пијац ће радити и пијаце ће бити отворене у редовном термину рада од 7,00 – 16,00 часова.

Према пројекту Министарства заштите животне средине, где је ЈКП „Букуља“ Аранђеловац аплицирала за подршку у унапређењу система управљања комуналним отпадом у виду опреме за обављање делатности,  у РЈ Чистоћа испоручено je 70 зелених канти од 240 литара и 63 контејнера од 1,1м3.

ЈКП „Букуља“ Аранђеловац се захваљује Министарству животне средине за додељена средства којим се унапређује рад РЈ Чистоћа ЈКП „Букуља“ и Аранђеловац на максималној подршци у раду унапређења управљања отпадом, како из домаћинства и тако и система развоја привреде рециклаже.