Последица вишегодишњег сушног периода је низак водостај у аранђеловачким акумулацијама, које се углавном пуне атмосферским падавинама. ЈКП „Букуља“ се труди да одржи стабилност у водоснабдевању и обезбеди довољну количину воде за своје потрошаче. С обзиром да је једина могућност за већи прилив воде црпљење воде са реке Качер у претходним месецима обављани су радови на црпној станици Качер , а који су подразумевали ремонт старе пумпе, потпуну реконструкцију базена, постављање нових решетки и поклопаца који спречавају унос у усис свега што река може да нанесе, а што може утицати на рад пумпе и оштећење исте. Након тога, уследили су радови на реконструкцији зграде црпне станице и комплетна припрема за постављање фрекфентног регулатора и пумпе.

Црпљење воде из реке Качер започето је 10.11.2020. и трајаће све док то буде могао да се поштује биолошки минимум, али у топлим данима, корито реке се исушује и тада више нећемо имати овакву врсту допуне акумулација. Количина воде која се тренутно црпи је око 50% дневне потошње града, а циљ нам је да у наредном периоду идемо и 100%, након неколико пројеката који нас очекују.

Из већ наведених разлога апелујемо на суграђане да поведу рачуна о потрошњи воде, а ми ћемо предложити неке од начина на који начин сваки суграђанин може дати свој допринос штедњи воде:

Ово су неки од начина на које свако домаћинствос може уштедети и до неколико стотина литара воде месечно, а при томе ће и рачуни за комуналне услуге бити знатно нижи. Штедња воде за резултат даје штедњу новца и заштиту животне средине, зато немојте занемарити наше савете и без обзира што је свако од нас навикао на одређени ниво конфора време је да се прилагођавамо тренутним расположивим залихама воде и одговорно је користимо.