Друштвено одговорна компанија OMYA Venčac doo и ове године донирала је ЈКП „Букуља“ Аранђеловац 100 тона белог зрна у врећама од по 25 килограма за потребе уређења градског гробља „Рисовача“ за Велике-зимске задушнице које се бесплатно деле закупцима парцела на градском гробљу за засипање закупљених земљаних опсега. У протеклих неколико дана долазило је до злоупотребе донираног материјала који је без дозволе надлежних у градском гробљу „Рисовача“ узет за другу врсту намене у приватне сврхе. Из овог разлога поднете су у МУП Аранђеловац пријаве против починилаца.

Подсећамо да се донирани материјал може преузети искључиво уз сагласност надлежних у управи градског гробља „Рисовача“ и за потребе посипање закупљених земљаних опсега, а свака злоупотреба сматраће се кривичним делом.

Заинтересовани корисници услуга могу се јавити у управу градског гробља „Рисовача“ сваког радног дана од 8-14 часова или на телефон 720-771 како би преузели материјал којим су сами у обавези да изврше посипање на закупљеним гробним местима.