На свечаној академији 26.јул 2018. године, поводом прославе Дана Аранђеловца, Јавном комуналном предузећу „Букуља“ Аранђеловац додељена је плакета за унапређење вршења комуналних услуга и побољшање услова живота грађана општине Аранђеловац.Плакету града испред ЈКП „Букуља“ Аранђеловац примио је директор Иван Карадиновић.

ЈКП „Букуља“ Аранђеловац у овој години прославиће 90. година постојања, а као јавни сервис грађана, овај дуги низ година, трудимо се и трудићемо се и убудуће да све делатности које нам је Оснивач поверио још више унапређујемо и обављамо квалитетно – на најбољи начин са средствима са којима располажемо.

Само у 2017. години и првој половини 2018. год ЈКП „Букуља“ Аранђеловац изградила је и реконструисала 12.981 метар примарне и секундарне водоводне мреже, извршена је замена 2.120 водомера, урађено 337 прикључка на водоводну мрежу, извршено 2.286 физичко-хемијске и микробиолошке анализе воде за пиће, а као друштвено одговорно предузеће ЈКП „Букуља“ Аранђеловац организује стручне праксе ученика и студената из области пречишћавања воде за пиће и отпадних вода, депоновање и складишћење смећа, као и интерактивне радионице које се спроводе по основним школама у циљу ширења свести о очувању воде за пиће и заштити животне средине.

Такође, поред свих редовних послова које запослени у ЈКП „Букуља“ Аранђеловац обављају, истичемо и максимално ангажовање запослених у ванредној ситуацији која је проглашена због невремена које је захватило општину Аранђеловац у ноћи између 6. и 7. jула 2018. године.

Наши приоритетни задаци и критични изазови у наступајућем периоду су:

  • Одржавање високог квалитета и хигијенске исправности воде за пиће
  • Обезбеђење довољних количина расположиве воде у периодима неповољне хидро-метеоролошке ситуације и услед нерационалне и ненаменске потрошње у летњим периодима
  • Смањење великих количина неприходоване воде
  • Реконструкција старе и неадекватне водоводне мреже и магистралних водоводних линија у граду
  • Реконструкција неадекватне канализационе мреже и њена доградња
  • Смањење трошкова пословања у оним сегментима где се то неће одразити на квалитет испоручених производа и услуга
  • Даљи раст прихода и одржање високе стопе наплате као предуслова за реализацију свих осталих пословних циљева и задатака

У име свих запослених у Јавном комуналном предузећу „Букуља“ Аранђеловац захваљујемо се на признању које смо добили као сатисфакцију и мотивацију да још више напредујемо као јавни сервис грађана.