ЈКП „Букуља“ и компанија „Књаз Милош“ су у уторак 6. јуна посетили неколико школа у Аранђеловцу, које су активно учествовале у успешној акцији чишћења планине Букуља, укључујући и приобаље акумулације Букуља. Том приликом су засађене саднице стабала по избору школа, као део наставка ове значајне еколошке иницијативе.

Укупно 30 стабала је засађено у осам школа које су активно учествовале у еколошким акцијама. Ове школе су: ОШ „Душан Радоњић“ у Бањи, ОШ „Светолик Ранковић“, ОШ „Свети Сава“, ОШ „Илија Гарашанин“, Техничка школа „Милета Николић“, ОШ „Милан Илић Чича“, Гимназија „Милош Савковић“ и ОШ „Милош Обреновић“.

Тимови из ЈКП „Букуља“ и компаније „Књаз Милош“ су се придружили ђацима и наставницима у поменутим школама како би спровели акцију садње стабала. Свака школа је имала прилику да одабере врсту стабла које ће бити посађено у њиховом дворишту. Циљ ове иницијативе је подизање свести о значају очувања животне средине међу младим генерацијама, као и побољшање зелених површина у школским двориштима, а у директној је колерацији са оствареним трећим циљем на рецикломату и прикупљених 30.000 амбалажних јединица у њему.

Веома смо поносни на наше грађане и подршку за развој рециклаже у нашем граду, а посебно за невероватан одзив и учешће у акцијама чишћења акумулације Гараши и планине Букуља. Ова иницијатива је доказала да заједничким напорима можемо остварити велике еколошке промене у нашој локалној заједници.

Позивамо све грађане Аранђеловца да наставе да активно учествују у рециклажи и односе своју амбалажу у рецикломат на градском тргу. Свака амбалажна јединица коју одложимо на правилан начин доприноси очувању животне средине и смањењу негативних утицаја на нашу планету. Као део овог еколошког напора, поставили смо амбициозан циљ од 50.000 прикупљених амбалажних јединица. Веома смо близу том циљу, а прославићемо га заједно концертом по вашем избору.