Након честих апела грађанима да се кабасти отпад и грађевински шут неистовара у контејнере, као и низа акција чишћења мини депоније која се свакодневно стварала на лакат кривини, на путу за Букуљу, одлучено је у ЈКП-у да се контејнери са те локације уклоне како се не би, због појединих несавесних грађана који су на поменутој локацији истоварали све оно што се у контејнере и око њих никако није смело одлагати, загађивала природа ка једној од најпосећенијих дестинација Аранђеловца- врху планине Букуља.

На поменутој локацији, запослени РЈ Чистоћа очистили су сво разбацано смеће и уклонили контејнере, Ловачко Удружење је поставило табле упозорења, а РЈ Нискоградња поставља жичану ограду чиме би се спречио прилаз погодном месту за депоновање отпада и загађење земљишта.

Подсећамо суграђане да је у кампање „За чистији Аранђеловац“ покренута акција „Свако у своју канту“, a циљ акције је да се унапреди процес сакупљања-одвожења-депоновања комуналног отпада на територији општине Аранђеловац. То у пракси значи интензивирање сарадње са свим грађанима и правним лицима који продукују веће количине отпада.

За грађане смо и у наредном периоду обезбедили улазак на депонију без накнаде, док смо за предузетнике и правна лица припремили склапање изузетно повољних, наменских уговора за сакупљање, одвожење и депоновање смећа. Акција ће бити спровођена у интензивној сарадњи са комуналном и еколошком инспекцијом Општине Аранђеловац, која ће нас својим сталним присуством на терену подржати у процесу идентификовања неодговорних лица која евентуално буду наставила да остављају своје смеће на јавним површинама или уз туђе посуде за одлагање смећа.

Свако мора да поседује сопствене канте или контејнере за комунални отпад и изузеци неће бити толерисани. У настојању да идентификујемо стварне починиоце ових прекршаја, постављамо камере на свим проблематичним локацијама