У претходним месецима ЈКП „Букуља“ предузела је све мере које су биле у њеној надлежности да обезбеди залихе воде за наше акумулације. Године сушног периода у великој мери су смањиле водостај акумулације Гараши, али реализацијом Пројекта на црпној станици Качер, омогућен је већи прилив воде из реке Качер у Гарашко језеро, која сада задовољава већи део дневне потрошње града. Из тог разлога, према мишљењу директора ЈКП-а и стручног тима одлучено је да се одложи инплементација тарифних зона, која је планирана да се уведе од 1. маја 2021.године, уз апел грађанима о рационалној потрошњи воде из градског водовода.

Надамо се да ће сваки суграђанин имати на уму да је у целом свету, свакога дана, воде за пиће све мање и да долази време када ће потреба за њом премашити њене залихе. Из тог разлога морамо да је штитимо и штедимо увек и у свакој прилици и то треба да нам буде приоритет.

ЈКП „Букуља“ ће и на даље бринути, колико је то у њеној надлежности, о залихама пијаће воде у акумилацијама и наставити да се бори за сваку кап, али важно је и да наши суграђани рационалном потрошњом помогну да залихе којима располажемо буду доступне за све потрошаче аранђеловачке општине у довољној мери.