РЈ чистоћа и јавна хигијена ради пуним капацитетом сваког дана у години и по свим временским условима. Почетком године, када је наша држава започела борбу са пандемијом COVID19, поред редовних обавеза радили су и на дезинфекцији градских улица и најфрекфетнијих зона града. Борба са вирусом и даље траје, али због хладног времена и појаве леда на улицама ова активност је заустављена.

У првој половини године уз помоћ Фонда за заштиту животне средине успели смо да купимо два половна смећара са новом надоградњом и 30 контејнера од 1,1м3 који су постављени на локацијама где је допуна судова за одлагање смећа била најпотребнија.

Служба Механизације је у претходном периоду израдила 4 метална контејнера од 5м3 и у плану је израда још десетак таквих контејнера. Улазимо у процес куповине 4 нова камиона смећара, а до краја месеца стићи ће још 72 поцинкована контејнера од 1,1м3 са пластичним поклопцима и педалама.

Циљ за наредну годину је ширење услуге изношења смећа и у деловима општине Аранђеловац из којих до сада нисмо имали услова да га одвозимо, а такође и подстицање примарне рециклаже.

Овом приликом подсећамо суграђане, који живе у главној улици, да кућно смеће не остављају у уличним жардињерама, које служе за ситан отпад, већ да су дужни да обезбеде своје посуде за смеће које се одвози према Плану одвожења смећа као и у свим деловима града. Такође, апелујемо на суграђане који се греју на чврсто гориво да жар не убацују у контејнере, јер тиме не само да уништавају посуде која су намењена за кућно смеће, већ загађују животну средину, а могу изазвати и озбиљне пожаре који могу угрозити недужне људе.