Реконструкција магистралног цевовода Улице Цара Душана и решавање дугогодишњег проблема на канализационој линији овог насеља.

Улица Цара Душана, важна саобраћајна рута која повезује насеље Ламела са Улицом Кнеза Михаила, тренутно је подвргнута значајним радовима на реконструкцији магистралног цевовода. Радови који обухватају деоницу дужине 60 метара, започети су 18. априла ове године и очекује се да ће бити завршени до 26. априла 2024. године.

Ови радови РЈ Водовод и канализација Јавног комуналног предузећа Букуља Аранђеловац су неизбежно довели до отежаног кретања саобраћаја у околини, што је навело многе грађане да користе алтернативне правце. Међутим, напори радника су усмерени ка минимализовању непријатности за грађане, те се очекује да ће улица бити поновно отворена за нормално кретање саобраћаја у наведеном року.

Важно је напоменути да тренутно ови радови не утичу на водоснабдевање грађана овог насеља. Чак и када дође до радова на превезивању потрошача на водоводну линију, неће бити условљена дугим искључењима, што ће додатно олакшати ситуацију за становнике овог подручја.

Паралелно са реконструкцијом цевовода, друга екипа из Радне јединице Водовод и канализације ради на дугорочном решавању проблема канализационе линије у истој улици, пар стотина метара ниже. Овај проблем, који већ дуже време мучи становнике Мокрањчеве, Битољске и Улице Цара Душана, интензивно се решава према предвиђеном плану. Тренутно се линија детаљно испитује и отклањају се сви недостаци како би се осигурала ефикасност система за будућност.

Пројекти ЈКП Букуља Аранђеловац су део шире стратегије унапређења инфраструктуре града и важан корак ка осигуравању бољих услова живота за све грађане.