У сарадњи са Основном школом Светолик Ранковић, представници ЈКП „Букуља“ организовали су еколошку радионицу под називом „Штедим воду и рециклирам“ за ученике првог разреда. Током радионице, ученици су имали прилику да погледају кратки филм „Тихи Хероји“ и упознају се са свакодневним пословима запослених у ЈКП Букуља. Након филма, Снежана Косановић, технолог из Фабрике воде, демонстрирала је како се у лабораторији испитује исправност воде за пиће.

Након тога, ученици су учествовали у такмичењу на полигону, које је припремљено како би разврставање амбалаже за рециклажу било што забавније. Победници такмичења били су ученици одељења И/3, који су као награду добили еколошке поклоне – термос боце за воду и пехар, специјално направљен од рециклажне амбалаже. Сви учесници добили су захвалнице и прославили су ово дружење чоколадним бомбонама.

Овај догађај је успешно допринео подизању свести међу најмлађима о значају очувања животне средине и важности рециклаже. Захваљујемо се Основној школи Светолик Ранковић на позиву и медијима који су испратили догађај.