Радници РЈ „Чистоћа и јавна хигијена“ су ангажовани на терену у селу Даросава ради уклањања дивље депоније, по налогу Комуналне инспекције. Овим путем апелујемо на све суграђане да свој отпад одлажу искључиво у посуде предвиђене за смеће. Уколико су посуде за смеће већ пуне, молимо вас да однесете свој отпад до празне посуде, а у случају већих количина смећа, молимо да га одложите на градску депонију.

Важно је схватити да дивље депоније представљају озбиљан проблем за животну средину. Када смеће није адекватно одложено, отпад може загађивати ваздух, воду и земљиште. Осим што нарушава изглед околине, непрописно одлагање смећа може довести до ширења заразних болести, привлачења штеточина и ширења непријатних мириса. Такође, разградња смећа може ослобађати опасне хемикалије које негативно утичу на биљни и животињски свет.

Зато вас молимо да сви заједно предузмемо кораке ка очувању наше животне средине и унапређењу квалитета живота у нашој општини. Ваша сарадња је неопходна у решавању овог проблема и стварању чистијег и здравијег окружења за све нас. Хвала вам на разумевању.